Sunday 1 April 2012

American Idol vs. The Voice

Tā kā esmu baigais amerikāņu TV šovu fans, izlēmu salīdzināt American Idol & The Voice. Lai gan The Voice ir salīdzinoši jauns šovs (1.sezona iznāca 2011.gadā), tas ievērojami pārsit American Idol daudzās jomās:


  1. The Voice dalībnieku atlase notiek pēc tam, kad visi pieteikumi ir rūpīgi izmeklēti, respektīvi, netiek rādīti visādi anāli dziedātāji, par kuriem ir kauns gan viņu vecākiem (tikai viņi to neatzīst), draugiem, žūrijai un galu galā arī šova vērotājam.
  2. The Voice atlases notiek pēc "aklā" principa. Žūrijas locekļi (kā man patīk tas vārds) sēž ar muguru pret dalībniekiem, kuriem ir iespēja 2min. laikā žūriju pārliecināt piespiest lielu sarkanu pogu, kas apgriež viņu krēslus, uz kuriem rakstīts - I WANT YOU! (Es tevi gribu). Tā kā žūrijā ir 4 locekļi (kuri arī pārsit AI) viņiem jāizveido 4 komandas, katrā pa 12 dalībniekiem. Pats foršākais ir tas, ka žūrijas locekļi paši viņus trenē, skolo un gatavo priekšnesumiem.
  3. Finally atklāšu, kas ir The Voice žūrijā - Christina Aguilera, Maroon 5 solists Adam Levine, Cee-Lo(duetiņš Gnarls Barkley) un Blake Shelton (kantrī rokstārs). Katrs no viņiem ir kompetents savā jomā, kas arī  ļoti priecē.
  4. Vēl viena laba fīča. Ja 1 žūrijas loceklis nospiež pogu, tad dalībniekam nav citu variantu kā pievienoties viņa komandai. Taču ja 2 vai pat visi 4 nospiež pogu, dalībniekam ir iespēja izvēlēties, pie kura no 'vocal coach' doties, un tas jau paliek grūtāk. 
Apkopojot šo visu varu teikt, ka The Voice koncepts ir ievērojami interesantāks par American Idol, kurš pašlaik jau ir iestūrējis 11.sezonā. Vislielākais pluss The Voice ir tas, ka katrs dalībnieks tiek konkrēti vērtēts tikai un vienīgi pēc balss, lai gan AI viņi bieži vien meklē ''the whole package'', kas sašaurina iespēju tikt tālāk. Viens gadījums bija īpaši uzkrītošs AI, kad atlases telpā ienāca slaida, izskatīga blondīne iespīlētās bikšiņās un ar atkailinātu nabiņu, Rendijs momentāli pateica: "You're going to Hollywood!" Un tad man visa dūša apskrējās pret tiem dalībniekiem, kuru balsis n-tās reizes pārsita tās karsējmeitenes balsi. 
Dažreiz šķiet, ka pārāk iespringstu uz šiem šoviem, bet tie katru reizi atgādina par to, cik Latvijas šovi ir briesmīgi, nekompetenti un vedina domāt, ka letiņu vidū nav neviena nepieradināta talanta. Visas tās Okartes skatuves un Zelta Talanti ir viens vienīgs izsmiekls. Un nesakiet, ka LV nabadzīgi, mums vienkārši pietrūkst izdomas! Nevajag jau tur ārprātīgi grandiozas balvas, vajag tikai piesaistošus noteikumus, kas neaprobežojas ar dalībnieku iespundēšanu starp četrām sienām un intrigu vērpšanu. No talantiem tur nav ne smakas.

Ok, pietiks par to. Šeit video ar Gnarls Barkley (dzied Cee-Lo) dziesmu: 

Un šeit viens video ar The Voice dalībniekiem, kuri manuprāt pārsita visus pārējos, tikai žēl, ka no šī battle tikai viens tiek tālāk :-(

P.S. Ceru, ka ieinteresēju kādu nomainīt AI, vai vismaz pievienot The Voice "must see" listei. :-)

No comments:

Post a Comment