Monday 9 April 2012

King's Cup!

Un beidzot esmu atguvusies no trakajām brīvdienām. Tiesa, šodiena arī vēl ir diena, bet šī nebūs no tām aizlietajām kā visas iepriekšējās. Viss tā pa īstam sākās ar Bimbīša dzimmeni @ Cēsis. Lai neteiktu vairāk, cēsinieki māk ballēties un Valmiera Hardcore vajadzētu bīties, because they're comin'! Jo nepietiek jau ar vienu mega ballīti Bimbīša mājās ar ~40 cilv., vajag tač arī afterpārtiju, kas notika 6dien pie Čū. Puiši no Cēsīm ieradās apbruņojušies ar party kit'u -
un dzeršanas spēli King's Cup. Manuprāt, tā ir the best party game ever! Tā lai arī jums turpmāk ballītēs netrūktu jautrības un nodzertu smadzeņu, šodienas blogā piedāvāju jums ekskluzīvu ieskatu šajā spēlē (tiem, kas to vēl nav "apguvuši"). Protams, vikipēdijā arī var atrast šīs spēles noteikumus, bet tas mani neattur no tās popularizēšanas. 

Tātad, King's Cup noteikumi.
Viss, kas jums ir vajadzīgs - kāršu kava, alkohols pēc ieskatiem un gaumes, glāzes visiem spēles dalībniekiem, kā arī viena glāze, kas kalpos kā King's Cup.
1. Visas kārtis sakārto apkārt King's Cup (tukša glāze, kuru novieto galda vidū).
2. Nolemj vai čikājas, kurš dalībnieks sāks pirmais un tas arī velk pirmo kārti. Kārtis velk viens dalībnieks pēc otra. Turpmāk izstāstīšu par katras kārts nozīmi.
2 - For U - Dzer kāds uz ko norāda
3 - For me - Dzeru es
4 - For wh*res - Dzer meitenes
5 - Nicks - Kādam tiek dota iesauka visas spēles gaitā. Ja kāds nosauc citādāk, tad tas kāds dzer
6 - For di*ks - Dzer čaļi
7 - Bottoms up 2 heaven - Dzer visu glāzi (pats)
8 - Rule - Nosaka paražu pirms/pēc dzeršanas. Respektīvi tas, kas izvelk šo kārti izdomā, kas visiem būs jādara pirms/pēc katras dzeršanas reizes visas spēles gaitā. (Tā var būt auss pakasīšana, blakussēdētāja padušu ostīšana... nu whatever, te var izpausties)
9 - For Rhymes - Jāizdomā dzejolīts vai vienkārši kāda rindiņa. Katram nākamajam ir jāizdomā jauna rindiņa ar atskaņām. Tas, kurš nevar izdomāt atskaņu, tas dzer. (Protams, neaizmirstam ievērot visas iepriekš noteiktās paražas 8 Rule)
10 - Categories - Kāds izdomā kategoriju, piem., auto markas un visi uz apli sauc. Kas nevar nosaukt, tas dzer. (Priekš idejām - mēs spēlējām ar tādām kategorijām kā porno filmas, klasiskās mūzikas komponisti, enerģijas dzērieni, Prāta Vētras dziesmu nosaukumi utt.)
Kalps (J) - I have never ever - Saka vienu lietu, ko nekad nav darījis, tie, kas ir darījuši, tie dzer.
Dāma (Q) - Question - Šo kārti patur uz galda un ikvienā spēles situācijā var uzdot kādam jautājumu. Ja tas kāds atbild, tad dzer, bet ja uzdod jautājumu uzreiz tālāk, neatbildot uz to, tad dzer nākamais, kas atbild. Kārts derīga līdz brīdim, kad kāds cits izvelk Q.
Kungs (K) - King's Cup - Pirmie trīs dalībnieki, kuri izvelk kungus, ielej no sava dzēriena King's Cup'ā. Var liet, cik vēlas. Tas dalībnieks, kurš izvelk pēdējo kingu, protams, izdzer King's Cup. Un tad arī spēle beidzas.
Tuza (A) - Waterfall - Visi dzer uz apli, drīkst nolaist glāzi tad, kad tukša vai iepriekšējais aplī ir nolaidis pirms tevis. Piebilde - vis sāk dzert kopā. ( Vissūdīgāk ir pēdējam, viņam visilgāk jāgaida līdz pārējie nolaiž.) Nav arī obligāti jāizdzer visa glāze. Tas ir pēc paša ieskatiem.

3. Nu tas arī būtu viss. Šī noteikti būs viena pamatīgi iecienīta spēle mūsu vidū. Un pirms iešanas uz iestādēm arī forši. Citreiz neviens nevar izdzert tik ātri cik vajag, bet šī spēle paātrina iereibšanas laiku pavisam noteikti. 

Lieki jau piebilst, bet parasti ballīšu laikā es visus prikolus pierakstu telefonā, lai nākamajā rītā varētu par tiem atkal atcerēties un pasmieties. Šoreiz nu man galīgi neizdevās atcerēties prikolu, kas bija pierakstīts šādi: Pasaka par melleņu pīrāgu. Vēl joprojām lauzu galvu par to.
Lai nu kā, brīvdienas izdevās lieliski, par labām ballītēm galīgi nevarēja sūdzēties, kā arī pavadīju laiku kopā ar ģimeni, kas ir vēl svarīgāk, jo tagad jau arvien retāk sanāks... 
Ceru, ka spēle jūsu ballītēs tiks likta lietā :-)

No comments:

Post a Comment